olgiati1
Baeten Hylebos Architecten is opgericht door Evelyne Baeten en Jonas Hylebos en is gevestigd in Sint-Niklaas. Onze verschillende ervaringen vertalen zich in een intresse voor projecten van verschillende schalen. We houden ervan om uitdagende projecten te realiseren. Het is de ambitie om een hedendaags en kwalitatief oeuvre te realiseren. Elk project, of het nu over architectuur, interieur of een object gaat, is het resultaat van een doorgedreven zoektocht naar een doordacht antwoord op de vraag van de klant en de natuur van de plaats. We streven ernaar steeds een betekenisvol, sober en estetisch resultaat te bekomen door een grondige en intense werkwijze te hanteren waarbij we een open dialoog aangaan met de klant, adviesverleners en de uitvoerende aannemers. We trachten inspirerende, verfijnde en functionele ruimtes te ontwerpen door elk architecturaal ontwerp op een gevoelige manier te benaderen. Zo wordt in elk ontwerpproces naast de fundamentele bouwstenen zoals massa, volume, proportie, geometrie en licht ook meer subjectieve elmenten zoals warmte, gevoel, comfort, tactilteit en sensualiteit geintegreerd.
Evelyne Baeten
Evelyne studeerde met grote onderscheiding en als laureaat af aan de faculteit architectuur (KU-Leuven) In Gent. Na haar studies werkte ze als architect bij Coussée & Goris Architecten aan grootschalige projecten. Daarnaast volgde ze een opleiding meubelmakerij.
Jonas Hylebos
Jonas studeerde met grote onderscheiding af aan de faculteit architectuur (KU-Leuven) In Gent. Na zijn studies werkte hij als architect bij Claessens Architecten aan voornamelijk kleinschalige residentiële projecten. Daarnaast behaalde hij het diploma polyvalent lasser (tig en bmbe).
Data
Publicatie Project W&G, Nest Magazine 2019
Publicatie Kijktoren Fondatie van Boudelo, diverse media 2019
Publicatie Project B&W, diverse media 2018
Stadsprijs voor renovatie stad Sint-Niklaas, Laureaat 2017
Tentoonstelling Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, 2017
Tentoonstelling Godecharleprijs, 2015
Godecharleprijs voor Architectuur, Laureaat, 2015
Publicatie Laureaten, KU Leuven, 2014
Laureaat Architectuur advanced Architectural Design Gent KU Leuven, 2014
Publicatie Infosteel magazine nr 42, 2014
Tentoonstelling “Jonge architectuur aan zee”, 2014
Studentenstaalprijs, Genomineerd, 2014
Bold & Beautiful Facade Design Award, Ahoy Rotterdam, Genomineerd, 2014
norm1
Het natuurgebied “Fondatie van Boudelo’ is één van de laatste vlaamse stiltegebieden. De landschappen in dit waardevol gebied zijn de thuis voor een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Rond de vijvers zijn verschillende vogelsoorten, libellen en reeën waar te nemen . Tot nu toe bleef deze prachtige plek onontdekt. Daarom schreven VZW Durme en de stad Sint-Niklaas de opdracht uit voor de bouw van een kleinschalige kijktoren die de bezoeker het natuurgebied helpt ontdekken. De toren torent uit boven de wilgenstruiken die de Liniedreef en het natuurdomein scheiden. De kijktoren fungeert als een kleine landmark in de omgeving en wakkert de nieuwsgierigheid van de voorbijganger aan. Een smal pad en een grote wenteltrap leiden de bezoeker tot het kijkplatform dat zich op 5m hoogte bevindt. Langsheen de trap zijn verschillende gevelopeningen gelaten die voor lichttoetreding zorgen en de bezoeker af en toe een blik laat werpen op de omgeving. De donkergroene houten toren gaat een dialoog aan met de omgeving zonder zichzelf weg te cijferen. Het beperkte bouwbudget elimineerde elke mogelijkheid tot het toepassen van overbodigheden of spectaculaire opsmuk. De architecturaliteit vloeit voort uit de toren zijn uitgepuurde structuur en constructieve eenvoud. Elk onderdeel van de constructie is noodzakelijk om de stabiliteit van het geheel te garanderen. De gevelbeplanking ,die zo vaak louter estetisch toegepast wordt, is in dit geval een essentieel onderdeel van de structuur. Ook de trap zorgt voor stabiliteit en is zo economisch mogelijk opgebouwd. De esthetische kwaliteit van de toren ontstaat door het binnenstebuiten keren van zijn huid waardoor er vier unieke gevels ontstaan. De omgekeerde huid vertaald de toegepaste structuur op een eerlijke manier. De gelaagde gevels bestaan uit vierkante kolommen waartussen windverbanden gespannen zijn die allen met traditionele houten pen-gat verbindingen verbonden zijn.
norm1